Chystáme se...

07.05.2013 01:19

Akce

24.5. - 31.5.  Týden brněnských parků 

Tento týden se chystáme projít těmi nejznámějšími brněnskými parky a vyzkoušet, kde je nejlepší písek na bábovičky a kde jsou ty nejatraktivnější houpačky. Nejdříve začneme tím, který máme nejblíže a vidíme na něj přímo z okna.

1. Park 28.října

Park na náměstí 28. října vznikl na místě bývalého rybníka v blízkosti Lužánek, jednoho z osmi rybníků na říčce Ponavě ( Hutterův rybník, Magistrátní či Špilberský). Park poskytuje vlídné a bezpečné prostředí zejména pro maminky s dětmi.( viz info https://encyklopedie.brna.cz/home-mmb/?acc=profil_domu&load=480)

2. Park Lužánky

Lužánky, nejstarší park v Brně (i v České republice), dostaly název podle lužních lesů, které kdysi rostly na jeho území. Se svými úctihodnými 20ha rozlohy jsou zároveň i největším městským parkem v Brně.(https://cs.wikipedia.org/wiki/Lu%C5%BE%C3%A1nky, https://www.mojebrno.wz.cz/inka--brno-parky-luzanky.html)

 3. Park Tyršův sad

Název parku Tyršův sad byl odvozen od v sousedství vzniklého Sokolského stadionu a park se stal jak oblíbeným místem procházek a dětských her, tak užitečnou spojkou mezi Kounicovou a Botanickou ulicí.(https://encyklopedie.brna.cz/home-mmb/?acc=profil_domu&load=374)

4. Park Obilní trh

V severní polovině parku bylo městskou částí vybudováno oplocené dětské hřiště, které bylo v roce 2008 dovybaveno atraktivními herními prvky.(https://www.stred.brno.cz/uploads/soubory/zpravodaj/mimoradny_zpravodaj_mc_brno_stred_01.pdf)

5. Park Kraví hora

Jeden z největších brněnských parků, který je místem příjemných procházek, často se sem chodí učit nebo jen tak polehávat na trávníku či hrát třeba studenti, pejskaři tady venčí své miláčky, děti se vydovádí na pískovištích a prolízkách.

https://www.aneris.cz/brno_32.html

6. Park Schreberovy zahrádky

https://cs.wikipedia.org/wiki/Schreberovy_zahr%C3%A1dky